Profil

Profil

 

Jeg har altid været optaget af fotografiets egenskab, nemlig det, at kunne fastfryse en oplevelse, man kan sige ”skiven” af et øjeblik

Denne egenskab ved fotografiet, kan bruges på mange måder, Krass Clement bruger det til at fange det "rette" øjeblik, Kirsten Klein bruger det til at fastholde det "evige" øjeblik.

 

Vores forestillingsverden, baseres ofte på sete gentagelser og oplevelser. Når vi ser det samme sted igen og igen, kan der opstå  en form for ”blindhed”. Vi ser stedet, motivet, men aflæser det ikke. Jeg prøver, i den fortravlede verden som vi lever i, at stoppe op og gennem fotografiet, at opleve og fastholde ”nuet”.

Den franske fotograf Jeanloup Sieff skrev om fotografiet ”fotografiet hænger uløseligt sammen med tid og sted”.

Denne nemesis, naturlov om du vil, prøver jeg at undgå i mit motivvalg, derfor kalder jeg mange af mine motiver for ”ikke motiver”. Fotografierne udstråler ofte en form for tomhed. . Betragteren henvises ikke til en handling, en historie, et bestemt punkt, eller til en anden identificerbar situation. Der er ingen vigtig information, om funktion, miljø og historie.

Men ved at analysere fotografiet, bliver motivet med et tilgængelig. I fotografiet blotlægges med andre ord det usynlige i det synlige. Tilsløring bliver til afsløring, som er to sider af samme fotografiske sag.


 

 

Medlemskab

 

Jeg er medlem af Tinglev-Fotoforum, af Selskabet for Dansk Fotografi  SDF. og  af fotogruppen ZONE 5.

Medlem af fotogruppen  FOTOFORUM SYD, en sammenslutning af klubber her i sønderjylland, Alssund Fotoklub, Sønderjysk Fotoklub, Haderslev Fotoklub og Tinglev Fotoforum.

 

Udstillinger

 

Af internationale udstillinger, hvor jeg har deltaget, kan nævnes: Photosalon San Marino, VDAV Ludwigshafen, Midland Salon of Photography, Salon Malmö, The Golden Danmark, 150 år for fotografiet i Grækenland.

Så har jeg deltaget på SDF’s Nationale udstillinger, og har fået tildelt titlen Art of SDF ( A SDF ). Af andre nationale udstillinger kan nævnes Kunstsalen i Fredericia, Skolernes Kunstforening, Banegården Kunst & Kultur i Aabenraa, og Musik & Teater huset Sønderjyllandshallen.

 

Jeg har også igennem tiden selv lavet en hel del fotoudstillinger forskellige steder, af større udstillinger kan nævnes fra 2012 og 2017 i Hans Falks Hus her i Aabenraa, et hus ved Brundlund Slot, hvor udelukkende amatør kunstnere udstiller.


Jeg udstiller gerne mine fotografier efter ønske, mine billeder er i rammer fra 13 x 18, 30 x 40 til 40 x 50 og svæverammer i størrelse op til 70 x 80.

 

Der er Copyright på alle mine fotografier.

Erik Hansen

Sct. Nicolai Gade 17.1.3

6200 Aabenraa     mb. 20189520

mail. ehansenpost@gmail.com